8 nov. 2011

Positivt besked om sjuka Hugo

Kommer ni ihåg att ja skrev för nån dag sen om lilla Hugo,8 mån, som led av den obotliga hudsjukdomen Epidermolysis bullosa, EB. Som blev nekad en behandling i USA där barn med sjukdomen ges en benmärgstransplantation.

Läst detta i Expressen:

"Behandling i USA


Hanna upptäckte dock för en tid sedan en behandling i USA där barn med sjukdomen ges en benmärgstransplantation. Om proceduren är framgångsrik går sjukdomen tillbaka och blir mindre allvarlig.
Men Hugo har hittills inte får den hjälpen av Hanna och Magnus hemlandsting i Blekinge. Experter på Akademiska sjukhuset i Uppsala har dömt ut behandlingen som alldeles för riskfylld.
Men nu har Blekingesjukhuset, som behandlar Hugo, tagit tag i saken på egen hand och har startat en utredning.
- Om det skulle vara på det sättet, att här finns en möjlighet som bedöms som rimlig så måste vi undersöka det. Vi har en skyldighet att utreda, finns det en behandlingsmöjlighet för det här svåra tillståndet måste vi titta på det. Finns det en chans så är det klart att det är intressant för alla, säger Göran Åström, enhetschef på Blekingesjukhuset. "

Läs hela artikeln HÄR

Blir så himla glad i hjärtat för Hugos skull att han får chansen att få ett längre liv. Nu MÅSTE vi verkligen hålla alla tummar och tår att de godkänner behandlingen för Hugo.

JAg skulle aldrig kunna sätta mig i sitsen av att förlora ett barn. Mitt hjärta skulle krossas för alltid. Huvva vilken hemsk tanke.

Vill ni läsa mer om Hugo så gå in på denna artikeln HÄR men ja säger bara Bilden där Hugo ligger i sin säng kan va lite jobbig att se så ni vet de innan ni går in och läser.

Hitta även att Hugos Mamma har en blogg där hon just har dragit igång "Rädda Hugo" meningen att alla som kan och vill sprider vidare om Hugos sits och stöttar dem i  denna utredning så att Hugo får göra sin behandling.
Gör de genom att sprinda på bloggen, facebook, prata med läkare mm. Allt som går att göra för att hjälpa dem. Gå in där och visa ert stöd. =)
Puss och Kram Ninnie

Inga kommentarer: