12 nov. 2011

Giftig Basmatiris


Kan börja säga att de är tur att ja inte är nån stor basmatiris ätare. För tydligen är 3 av 7 basmatiris giftiga.
Som de är nu äter ja ju inte ris förutom de dagar ja tränar, eller kolhydrater över huvudtaget. Men ska man träna måste man ha mycke kolhydrater så man orkar.

JA ja, hur som helst, tillbaka till min lilla ris uppdatering. Läste som sagt i aftonbladet (som jag gör väldigt mycket) att konsumentsajten Testfakor hade farit runt till ICA, Willys, Citygrossen och Kistagrossen och köpt en säck av det aktuella riset, av märket Shiva Sela, och skickade det på analys tillsammans med sex andra inhandlade storpack av basmatiris.

Resultatet var att 3 av de sju förpackningarna; Shiva Sela, Daavat och Euroshopper, hade så pass höga halter av bekämpningsmedel att de egentligen inte skulle få säljas i Sverige.

Såhär stod de i Aftonbladet:

Tre av sju basmatiris giftiga – får inte säljas


 

Shiva Selas basmatiris innehåller ett förbjudet gift som ligger fyra gånger över gränsvärdet.
Det visar en labbanalys gjord av konsumentsajten Testfakta.
I samma test konstaterades att tre av sju basmatiris på storpack innehåller så höga halter bekämpningsmedel att de inte får säljas i Sverige.

Allt började med ett läsartips.
En man kontaktade konsumentsajten Testfakta och berättade att han brukade använda överblivet risvatten som näring till sina blommor, men att de plötsligt dog. Basmatiriset, tyckte han, luktade också kemiskt. Läs hela artikeln HÄR

Japp då vet ni de och då vet ni oxå vilka basmatiris ni INTE ska köpa.

Nu vidare till middagen sen ikväll tror ja att de kommer lite uppdatering från vårt nya sovrum som har blivit tapetserat och fått nytt golv =)
Puss och Kram  Ninnie

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för att du tipsar om vårt test. Med vänlig hälsning, Tobias Rydergren, chefredaktör på Testfakta