19 sep. 2011

Köttfärspaj recept

Köttfärspaj 4 port

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
500 g köttfärs
torkade örter, tex oregano, basilika eller timjan
rapsolja
salt och peppar
2 tomater
3 ägg
2 dl grädde
125 g mozzarella

Pajdeg (kolhydratsnål matpaj)

2 dl sojamjöl
100 g  smör

Sätt ugnen på 175* C. Skala och hacka lök och vitlök och bryn i lite smör i en stekpanna utan att de tar färg. Lägg i ett färdiggräddad pahskal. Stek köttfärsen i rapsolja och krydda med örter, salt och peppra och lägg över i pajskalet. Hacka tomaterna i stora bitar och blanda ner i pajen. Blanda ägg, grädde,salt och peppar i en skål och häll över och toppa med riven mozzarellaost. Grädda ca 40 min.

Pajdeg: Mät uoo mjölet och lägg i snöret. Arbeta snabbt ihop dagen och kläm ut den i en pajform. Pricka skalet med en gaffel och grädda i 15 min i 200*C.

Serveras med en god och fräsch sallad

Smakling måltid


Puss och Kram Ninnie

3 kommentarer:

Nicole sa...

Ohhh låter gott. Ska nog testa ditt recept!

Nicole sa...

Följer dig gärna på bloglovin :)
Var gärna med och tävla på min blogg!! :)

Nicole sa...

Har lagt till dig :)