(Tidställd inlägg) Nu så ska ja försöka med ett recept som jag såg på Åtta hos mig. Var Musse som gjorde den och den såg sååå himla god ut. Så vid denns tid så står ja nog och svär över receptet. MEn ja tänkte att ja skulle komma med lite bilder senare idag efter de att ja gjort grytan så ni får se hur de blev. Tror de kommer bli supergott.
Så idag blir de inte så mycket annat än matlagning. Tvätten är i gång i alla fall.
Livs kycklinggryta
2 st hela kycklingar 1 stor gul lök
3-4 vitlöksklyftor kycklingfond
2 burkar skalade tomater vatten
Potatis 700-900 g kycklinglårsfile
Morötter Färnkål
Kikärtor
Kryddblandning
1 msk cayennepeppar Gurkmeja
Mald svartpeppar Kanel
2 msk spiskummin Mald ingerfära
2-3 tsk svarta senapsfrön
Gör så här:
- Massera in kryddblandningen i två hela kycklingar. Sätt in dem i ugnen sen i 40 min.
- Frös stora bitar av en stor lök i kryddblandningen i en stor gryta.
- Lägg i vitlöksklyftor, skalade tomater, kycklingfond och lite vatten.
- Skör upp kycklinglårsfile och stek upp i kryddblandningen. Sedan sätt dem i grytan.
- Ta skinn och kött från de hela kycklingarna och när de har svalnat och lägg i grytan.
- Kycklingbena och resterna sätts i en kastrull och sätt i vatten så att de täcker bena och salta. Låt står och sjuda.
- Tärna och slanta potatis, morötter och färnkål. Ner i grytan.
- Sila fonden och det i grytan.
- Låt de stå och sjuda länge, ca 3-4 timmar.
- Häll i kikärtorna nån timme före de blir klart. Smaka av med salt, peppar och fond.
Smaklig måltid
Hörs senare
Med kärlek Ninnie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar