9 nov. 2011

Semper mörkade om cancer ämnen i barnmat

"Barnmaten innehåller mögel, gick tillverkaren Semper ut med.
Nu avslöjas att det handlar om ett av världens farligaste gifter – aflatoxin.
– Vi vill inte skrämma föräldrarna, säger Stina Björneholm, kvalitetschef på Semper.

Barnmatstillverkaren Sempers slogan är "Matglädje med omsorg".

Mest cancerframkallande ämnet

Den 28 oktober gick företaget ut med ett pressmeddelande om att barnsnacksen Småfolk Fruity sticks banan och dadel, Oaty sticks, och Oaty sticks äpple och hallon återkallas, eftersom dessa "kan innehålla spår av mögelämnen".
Vilka ämnen det handlat om framkom däremot inte i meddelandet.
Först när Sveriges Radios Ekot frågar, avslöjas att det handlar om aflatoxin och ochratoxin.
De är starkt cancerframkallande gifter, så kallade mykotoxiner. Aflatoxin är bland de mest cancerogena ämnena som finns, och det enda gift som bevisat kan framkalla levercancer. HÄR

Ok de va ju snygg de. Så vadå måste man börja vara orolig för vad som finns i barnmaten som man har proppat i sina barn de första levnadsåret?
På ett sätt förstår ja att de inte ville oroa oss föräldrar men samtidigt tycker ja de måste förstå att de är deras skyldighet att meddela sånt.
För tänk OM ett barn skulle bli sjuk och man inte vet varför. Och man inte kan hitta en orsak. Att man inte visste om att den har ätit mat med giftiga ämmen i.
Ja ja jag vet att de är långsökt men de kan ju hända.

Men vilken tur att ja inte köpte de där åt MArio. Har kollat några ggr på de och tänkt "nästa gång" Vet vilken ågrens ja skulle ha haft om ja hade inhandlat det och gett det till Mario. Skulle bli såå himla nojjig.

Puss och Kram Ninnie

Inga kommentarer: