25 okt. 2011

Kväll

Kväll nu och kiden sover så sött. Mario va helt slut vid 6 tiden så de var bara att lägga han direkt efter middagen. Nu kanske ni tänker " men oj va tidigt han lägger sig" men då säger jag bara att han sover till runt halv 7 om man nu inte väcker han för att gå upp till dagge.

Vet dock att ja snart måste träna med han att "bara" sova 1 gång på dagen. För som de är nu så sover han 2 ggr och oftast så sover han ca 1,5 timma på förmiddagen sen sover han runt ca 2 timmar på eftermiddagen MINST. Och ändå så lägger han sig vid 6 tiden.

Ikväll har jag haft 2 st superhjältar som har sprungit runt och lek en massa. De var inte så sugna på att lägga sig, eller egentligen så va Malcom inte så sugen utan han ville leka mer. Men samtidigt så såg man hur trött han va. Tror de va på sparlåga som han gick på i slutet och att han även kände de så han speeda upp sig sj bara för att inte somna ståendes.

Till en annan sak. Melwin är för rolig. Kom på en sak som han sa för nån vecka sen.
Vet inte riktigt hur han kom på de. Tror vi prata om att Melwin kommentera att han ville ha en ny mamma. Fråga varför då. Då säger lillgubben:

-Nästa mamma ska vara smart. Varför kan inte du vara smart mamma?

Gissa om ja börja skratta. Ibland undrar ja vars han får allt ifrån. Kan bara komma funderingar och vuxen frågor hipsvips.

På sista tiden har de varit mycket om döden. Vad som händer när man dör och blir begravd. Om vi kommer att träffas nå mer efter vi är döda...osv.. stora frågor som kan vara lite svårt att förklara för en 4 åring.
Min snygga förklaring till vars man hamna när man vart begravd va att när man ska begravas i jorden så kommer en osynlig rulltrappa som far upp till himlen. Så kvar är de bara en kista i jorden och en gravsten så de som lever har nånstans att fara när man vill ge blommor och sånt. Melwin vart mycket nöjd med svaret och sa:

- Ja mamma och då kan ja vinka ner till dig från himlen.

Tänkte för mig själv att de hoppades ja inte, utan att de är ja som vinkar till honom. Men de sa ja inte högt. Kommer nog att komma fler sånna frågor från lill herr Fundera alot.

Nä om man kanske ska börja tänka på refrengen eftersom de är en tidig dag i morgon med.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Förresten visst glömmer ni inte bort min tävling som ja har där man kan vinna en klänning från Geggamojja. Klicka HÄR om ni vill komma till tävlingen


Puss och Kram Ninnie

Inga kommentarer: