14 sep. 2011

Italienska köttbullar

Idag hade ja tänkt göra italienska köttbullar. Så här får ni receptet. Tyckte de såg supersmarrigt ut.

4 portioner.  
Italienska köttbullar med tomatsås                             
500 g köttfärs.                          
1 dl grädde.                             
1 tsk salt.                                   
2 ägg.                                         
1 pressad vitlök.                       
1 finhackad rödlök.                  
2 msk riven citronskal.             
2 msk finhackad dragon          
3 msk rökt skinka
Svart peppar
Rapsolja

Tomatsås

1 rödvinsvinäger eller gul paprika
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 rödvinsvinäger
1 burk krossade tomater
Salt och peppar
Färsk oregano

Sätt  ugnen på 250*C. Dela paprikan i fyra delar och ta bort kärnhuset. Rosta den med ovansidan upp i övre delen av ugnen i ca 15 min. Skinnet ska vara bränt. Dra av skinnet och finhacka paprikan. Finhacka lök och vitlök och stek i olivolja utan att det får färg. Häll på vinäger, krossade tomater och paprikan. Smaksätt med salt och svartpeppar och hackad oregano. Låt koka i ca 20 min. Blanda alla ingredienser till köttbullarna. Forma lagom stora bullar och stek i olja på medelvärme tills de är genomsteka. Lägg i köttbullarna i tomatsåsen och servera med haricots verts.

Smaklig måltid

Inga kommentarer: