20 juni 2011

8 mån

Slog mig att idag är det den 20 juni så nu är Mario 8 månader. Gisses va tiden går fort. Va har min lilla bebis tagit vägen???

Tänk för 8 månader sen så såg denna lilla klump på hela 1938 gram omvärlden för första gången. Vart inte en enkel start i livet men han var en kämpe från första början.

Sen har de bara gått hur fort som helst. Är sjukt att man har nästan glömt bort tiden då vi låg på Neo-avdelningen..

Men ja minns hur jobbigt de var. Och mycket berodde på att ja kände mig så hemsk som inte va hemma med mina andra små grabbar. Men samtidigt lände ja mig hemsk när ja for hem och inte va med Mario. Hur man än gjorde så kändes de så himla fel. Så här i efterhand så önskar ja att allt detta hade hänt oss när vi vänta Melwin för då hade vi bara han att tänka på. Nu var de så mycket annat runt dagis och Robbans jobb som skulle fixas och klaffa. Va endel tjorv till en början med i slutändan så ordnade de sig till de bästa. Men som sagt allt är mycket enklar om man bara har ett barn.


Har förresten inte berättat så mycket nu om Marios framsteg och hur de går för han.

Få se nu. Han är som sagt nu 8 månader. Har lärt sig sitta sj och även börjat hasa sig lite...eller om man kan säga så. När man her ner han på golver snurrar han runt runt och lite bakåt och lite mer runt. Men snart kommer han väl krypa för fulla muggar. Men nu är han såå himla nöjd över att kunna ta sig i sin älskade gåstol. Är full rulle på han. Får även lite snålskjus av sina bröder som inte är sena på att skjusa runt på han.


Trodde faktiskt för några månader sen att han hade tänder som va på väg upp eftersom han börja dreggla sååå himla mycket. MEn icket..han drägglar lika mycket och inga tänder så långt ögat kan nå men däremot så ser ja att de ligger och ruvar precis under tandköttet. Så snart hoppas ja på att de ska komma upp små gaddar.


Sist vi var och vägde lillprinsen vägde han 6,7kg så de ska bli spännande att se hur mycket han väger nu i morgon. Tror han väger 7,4 för han har i en månad bara ätit barnmat, gröt och välling. Får se om han gått bättre i vikt nu när ja har slutat amma.


Mario har även förutom sin 8-måndskontroll en 6-mån krontroll på Sunderbyn med en läkare och en sjukgymnast. Fastän han är 8 mån så räknar läkarna honom som 6 mån så han har dispans på 2 mån gällande hans vikt och vars han ska vara i sin utveckling. Men när han är runt året så sa de att han bör ha kommit ikapp sina jämnåriga.


Hur som helst så är ja så himla glad att allt har gått så himla bra för honom och att de inte har varit nå komplikationer.


Hur stor han än kommer bli Mario så kommer han alltid vara våran lilla minimee.


Med kärlek Ninnie

Inga kommentarer: